Cart 0

Litt om diamanter

Diamanten er en av naturens under. Opprinnelsen er et mysterium. Diamanten er den hardeste av alle smykkestener, men har den enkleste oppbygging. Den består av karbon, lik grafitten i en blyant. Men noe skjer, dypt inni jorden, under høy temperatur og stort trykk. Her krystalliserer naturen sine diamanter.Den er ikke så vakker ved første øyekast . Men med en dyktig diamantslipers hånd , skjer det noe helt unikt. Diamantens klarhet og dens evne til å ” fange ” lyset og sende det tilbake i alle regnbuens farger,  det er det bare diamanten som kan. Ingen andre smykkestener kan måle seg med diamanten klarhet, strålespill eller hardhet.

Kjøp av diamanter

Når du skal kjøpe en diamant, bør du se etter fire ting. Carat – Colour – Clarity – Cut.  Også kalt de fire C´ene. Dette er ditt beste sammenlignings grunnlag, når det gjelder pris.

Carat ( karat ) – er vektenheten for diamanter. 1 carat = 0,2 gram.

diamantbeskrivelse v4

 

 

Colour ( farge ) – finnes i alle spekteres farger. Men den vi kjenner og bruker mest, er den hvite.

diamantbeskrivelse v2

 

 

Clarity ( klarhet ) –  inneslutninger i diamanter er helt vanlig. Det er ingen “feil”, men en særegenhet for hver diamant. Helt luperene diamanter er sjeldent. Men desto færre inneslutninger, jo mer verdifull.

diamantbeskrivelse v3

 

 

Cut ( slip ) – Diamantsliperen bestemmer hvilken slip hver sten skal ha. Råstenens form og størrelse spiller bl.a. inn her. For at lyset skal skal få den rette refleksjon, må den ikke slipes for ” høy ” eller for ” lav “. Dette betyr ALT for at lyset skal reflekter tilbake til øye . Brilliantslip er den mest brukte og mest kjente slipeform.diamantbeskrivelse v1

 

 

Rengjøring

Vask og stell dine diamanter, med f.eks zalo og en myk tannbørste. Klapp den tørr med en bløt klut.